Bereslimme Beertjes
inloggen inloggen

Over Bereslim

Bereslim is dé aanbieder van pedagogisch verantwoorde computerspellen voor jonge kinderen. Bereslim er voor kinderen van 3 tot 7 jaar én hun ouders en opvoeders. Kinderen kunnen leuke en leerzame spelletjes doen en prachtige prentenboeken bekijken. De producten van Bereslim kunnen zowel thuis gebruikt worden als door scholen, peuterspeelzalen en bibliotheken.

Bereslim.nl heeft drie verschillende producten:
meer dan 60 interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken.
bentje_en_bruine_beer

Korte spellen waarbij kinderen op speelse wijze kennis maken met klanken en daaraangekoppelde tekens.

Spellen die kinderen spelenderwijs goed leergedrag stimuleren.

Leergedrag
In alle spellen van Bereslim wordt aandacht besteed aan het aanleren van goed leergedrag. Bij het leren kunnen kinderen verschillende soorten strategieën gebruiken, dit noemen we leergedrag. De ene strategie is effectiever dan de ander. Als kinderen effectieve leerstrategieën gebruiken, blijkt dat kinderen op school beter presteren. Daarom is het belangrijk dat kinderen die niet zo'n goede strategie hebben, leren om hun strategie te veranderen.
Bereslim is opgezet als platform voor onderzoek naar de effecten van computergebruik op de ontwikkeling van jonge kinderen. Deze website is het resultaat van jaren van ontwikkeling, onderzoek en tests. De ontwikkeling van Bereslim staat dan ook onder begeleiding van een groep wetenschappers op het gebied van de pedagogiek en ontwikkelingspsychologie.

In de komende jaren blijft Bereslim nog in ontwikkeling. De mogelijkheden van de huidige producten worden verder uitgebreid.

Voor een overzicht van de Bereslimspellen en de aansluiting op de beheersingsdoelen Taal van de SLO, zie dit document.

Nieuwsbrief Bereslim

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bereslim nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven