Effectiviteit van Bereslim is wetenschappelijk bewezen

 

 

Demo aanvragen

Bereslim bewezen effectief

Het Bereslimmateriaal is vanuit wetenschappelijke inzichten ontwikkeld om kinderen op een adaptieve manier te helpen bij hun individuele ontwikkeling. Met Bereslim verbeter je de basisvaardigheden en voorkom je taalachterstand.

In het programma zijn verschillende didactische uitgangspunten verwerkt om kinderen op een positieve manier zo veel mogelijk te stimuleren. Dat we hierin zijn geslaagd blijkt uit inmiddels 9 promotieonderzoeken op het Bereslimplatform waarin de effectiviteit steeds weer is aangetoond. 

Op dit moment loopt er 1 nieuw promotieonderzoek. 

Bewezen effectief

Dankzij het kijken van BereslimmeBoeken leren kinderen 5 à 6 nieuwe woorden per halfuur in tegenstelling tot 2 à 3 nieuwe woorden per dag op basis van voorlezen alleen. Door het spelen van Letters in beweging eind groep 1/begin groep 2 laten kinderen eind groep 4 betere leesprestaties zien dan kinderen die geen Letters in beweging hebben gespeeld. Na het spelen van Samenslim in groep 1 zijn de langetermijneffecten bij kinderen, gemeten in onderzoek aan het einde van groep 2, beter dan bij kinderen die geen Samenslim hebben gespeeld.

0

Leerlingen werken
met Bereslim

0
BereslimmeBoeken
bekeken

0
Spellen
gespeeld

0
Nieuwe woorden per jaar
in slechts 15 min per dag

 

Onderzoek

BereslimmeBoeken

 

Uit onderzoek naar digitale prentenboeken blijkt dat:

  • peuters en kleuters het verhaal beter begrijpen en nieuwe woorden en zinsconstructies leren;
  • kinderen met een taalachterstand met digitale prentenboeken in een half uur tijd vijf à zes nieuwe woorden leren (normaal is dat maar twee of drie woorden per dag op basis van voorlezen alleen);
  • digitale prentenboeken zeer effectief zijn voor te drukke of te afwachtende kinderen die minder profiteren van groepsprocessen / klassikale lessen.

Onderzoek Letters in Beweging 

  • Door het spelen van Letters in beweging eind groep 1/begin groep 2 laten kinderen eind groep 4 betere leesprestaties zien dan kinderen die geen Letters in beweging hebben gespeeld.
  • Letters in beweging is een goede voorbereiding op Bouw!
  • een kort en doelgericht computerprogramma zoals Letters in beweging kan een nuttig hulpmiddel zijn bij de preventie van leesproblemen.

Onderzoek Samenslim 

  • Het gedrag van peuters en kleuters tijdens het spelen van Samenslim, komt overeen met hun algemene leergedrag.
  • Samenslim kan een objectief en betrouwbaar middel zijn om leergedrag van kinderen tijdens andere taken te voorspellen.
  • Na het spelen van Samenslim in groep 1 behalen kinderen een hoger resultaat op de Taal- en Rekenentoets eind groep 2 in tegenstelling tot kinderen die geen Samenslim hebben gespeeld.

Ontdek Bereslim!


Ervaar hoe eenvoudig en effectief Bereslim is met de gratis demo. Klik op de onderstaande link en vul het formulier in. 

Demo aanvragen

Blijf op de hoogte