BereslimmeBoeken dragen bij aan het verhaalbegrip en de woordenschat van kinderen

 

 

Demo aanvragen

Bereslim in de bibliotheek

Voor kinderen in de voorschoolse en kleuterleeftijd gaat het leren van woorden en de opbouw van woorden grotendeels spelenderwijs. Ze leren heel veel vanuit hun directe omgeving.  Deze ontwikkeling volgt bepaalde stappen en is tegelijkertijd voor elk kind uniek. BereslimmeBoeken dragen aantoonbaar bij aan de taalontwikkeling van jonge kinderen. 

Gratis voor Nederlandse openbare bibliotheken

Het Bibliotheekpakket van Bereslim is gratis voor Nederlandse openbare bibliotheken vanwege centrale inkoop door de Koninklijke Bibliotheek. Bibliotheken kunnen de BereslimmeBoeken op de jeugdafdeling tonen op een device naar keuze. Daarnaast hebben jeugdleden van de bibliotheek thuis gratis toegang tot de BereslimmeBoeken. Via de knop inloggen met je bibliotheekpas kan er thuis ingelogd worden.

Wat houdt het Bibliotheekpakket van Bereslim in?

In het Bibliotheekpakket zitten alle BereslimmeBoeken van Bereslim (AVI-titels uitgezonderd). Dit pakket hebben wij speciaal samengesteld voor gebruik in bibliotheken; kinderen kunnen met één druk op de knop direct een BereslimBoek afspelen. Het Bibliotheekpakket is geoptimaliseerd voor de speelse setting in bibliotheken, waarbij nu weer het ene kind, dan weer het andere kind achter de computer zit.

Hoe werkt het?

U kunt Bereslim aanbieden binnen en buiten de muren van de bibliotheek. Bibliotheekbezoekers kunnen via de digitale bronnen naar Bereslim.

Bereslim binnen de vestiging

Wilt u Bereslim op een computer of tablets op uw jeugdafdeling tonen, gebruik dan de volgende link: https://next-bereslim-nl.kb.idm.oclc.org/bieb/

Met de onderstaande url-parameters kunt u de werking van de bibliotheekapplicatie (de KB-proxy) aanpassen:

autoPlay=truena een inactiviteit van 60 seconden wordt automatisch een boek gestart.
autoPlayDelay=30000vertraging tot het automatisch afspelen van een boek instellen. (in milliseconden)
autoResetFilters=falseuitschakelen van het automatisch resetten van de boekfilters na 30 seconden inactiviteit.
hideFilters=trueuitschakelen van de boekfilters

Voeg de eerste url-parameter toe met ervoor een ?, voeg opvolgende url parameters toe met een & ervoor.

Voorbeeld voor link met autoPlay na 30 seconden en boekfilters uit: https://next-bereslim-nl.kb.idm.oclc.org/bieb/?autoPlay=true&autoPlayDelay=30000&hideFilters=true

Bereslim buiten de vestiging

Voor gebruik buiten de bibliotheek kunnen jeugdleden via de website van de bibliotheek inloggen met hun pasnummer en wachtwoord. Hiervoor moet u de digitale bronnen activeren. Wilt u een directe link naar Bereslim aanbieden aan uw jeugdleden, gebruik dan de volgende link: https://next-bereslim-nl.kb.idm.oclc.org/bieb/

 

Bibliotheekpakket (GRATIS)

 

BereslimmeBoeken  

  • Meer dan 100 BereslimmeBoeken, ook Arabisch en Engelstalig.

Het Bibliotheekpakket is gratis voor Nederlandse openbare bibliotheken vanwege centrale inkoop door de Koninklijke Bibliotheek.

NB: ook bibliotheken buiten Nederland kunnen BereslimmeBoeken gebruiken. Het abonnement kost voor buitenlandse bibliotheken € 545,- per 12 maanden.

Bestellen voor bibliotheken

Ontdek Bereslim!


Ervaar hoe eenvoudig en effectief Bereslim is met de gratis demo. Klik op de onderstaande link en vul het formulier in. 

Demo aanvragen

BereslimmeBoeken in de bibliotheek

In de BereslimmeBoeken worden verhalen tot leven gebracht. De bewegende figuren, geluidseffecten en de vertelstem stimuleren de woordenschat en taalbegrip van kinderen. Onder andere Frank Groothof en Georgina Verbaan nemen de kinderen mee in het verhaal van Gonnie en vriendjes, Dikkie Dik en Rupsje Nooitgenoeg. Tijdens het voorlezen wordt bij een aantal boekenvragen gesteld over woord- en verhaalbegrip. 

Resultaten 

Dankzij het kijken van BereslimmeBoeken leren kinderen 5 a 6 nieuwe woorden per halfuur in tegenstelling tot 2 a 3 nieuwe woorden per dag op basis van voorlezen alleen. 

Bewezen effectief

Dankzij het kijken van BereslimmeBoeken leren kinderen 5 à 6 nieuwe woorden per halfuur in tegenstelling tot 2 à 3 nieuwe woorden per dag op basis van voorlezen alleen. Door het spelen van Letters in beweging eind groep 1/begin groep 2 laten kinderen eind groep 4 betere leesprestaties zien dan kinderen die geen Letters in beweging hebben gespeeld. Na het spelen van Samenslim in groep 1 zijn de langetermijneffecten bij kinderen, gemeten in onderzoek aan het einde van groep 2, beter dan bij kinderen die geen Samenslim hebben gespeeld.

0

Leerlingen werken
met Bereslim

0
BereslimmeBoeken
bekeken

0
Spellen
gespeeld

0
Nieuwe woorden per jaar
in slechts 15 min per dag

Gratis voor Nederlandse openbare bibliotheken!

Het bibliotheekpakket is gratis voor Nederlandse openbare bibliotheken vanwege centrale inkoop voor de Koninklijke bibliotheek.