BereslimmeBoeken dragen bij aan het verhaalbegrip en de woordenschat van kinderen

 

 

Demo aanvragen

Bereslim in de bibliotheek

Voor kinderen in de voorschoolse en kleuterleeftijd gaat het leren van woorden en de opbouw van woorden grotendeels spelenderwijs. Ze leren heel veel vanuit hun directe omgeving.  Deze ontwikkeling volgt bepaalde stappen en is tegelijkertijd voor elk kind uniek. 

Gratis voor Nederlandse openbare bibliotheken

Het bibliotheekpakket is gratis voor Nederlandse openbare bibliotheken vanwege centrale inkoop voor de Koninklijke bibliotheek.

Wat houdt het Bibliotheekpakket van Bereslim in?

In het Bibliotheekpakket worden BereslimmeBoeken voor gebruik in bibliotheken aangeboden. In tegenstelling tot onze andere abonnementen is het niet nodig dat de computer weet welk kind er speelt. Er hoeven geen kinderen worden ingevoerd en spelers hoeven niet afzonderlijk in te loggen. Het abonnement omvat daarom uitsluitend het programma BereslimmeBoeken. Hierdoor kunnen kinderen met één druk op de knop direct gaan spelen. Het Bibliotheekpakket is geoptimaliseerd voor de speelse setting in bibliotheken, waarbij nu weer het ene kind, dan weer het andere kind achter de computer zit.

Bibliotheekpakket (GRATIS)

 

BereslimmeBoeken  

  • Meer dan 80 BereslimmeBoeken, ook Arabisch en Engelstalig

Het bibliotheekpakket is gratis voor Nederlandse openbare bibliotheken vanwege centrale inkoop voor de Koninklijke bibliotheek.

Ook bibliotheken buiten Nederland kunnen BereslimmeBoeken gebruiken.Het abonnement kost voor buitenlandse bibliotheken € 495,- per 12 maanden.

Bestellen voor bibliotheken

Ontdek Bereslim!

 
Ervaren hoe eenvoudig en effectief Bereslim is? Leuk! Je kunt gratis een demo aanvragen via de onderstaande link.

Demo aanvragen

BereslimmeBoeken in de bibliotheek

In de BereslimmeBoeken worden verhalen tot leven gebracht. De bewegende figuren, geluidseffecten en de vertelstem stimuleren de woordenschat en taalbegrip van kinderen. Onder andere Frank Groothof en Georgina Verbaan nemen de kinderen mee in het verhaal van Gonnie en vriendjes, Dikkie Dik en Rupsje Nooitgenoeg. Tijdens het voorlezen wordt bij een aantal boekenvragen gesteld over woord- en verhaalbegrip. 

Resultaten 

Dankzij het kijken van BereslimmeBoeken leren kinderen 5 a 6 nieuwe woorden per halfuur in tegenstelling tot 2 a 3 nieuwe woorden per dag op basis van voorlezen alleen. 

Bewezen effectief

Dankzij het kijken van BereslimmeBoeken leren kinderen 5 a 6 nieuwe woorden per halfuur in tegenstelling tot 2 a 3 nieuwe woorden per dag op basis van voorlezen alleen. Door het spelen van Letters in beweging eind groep 1/begin groep 2 laten kinderen eind groep 4 betere leesprestaties zien dan kinderen die geen Letters in beweging hebben gespeeld. Na het spelen van Samenslim in groep 1 behalen kinderen een hoger resultaat op de CITO-toets Taal en Rekenen eind groep 2 in tegenstelling tot kinderen die geen Samenslim hebben gespeeld.

0
BereslimmeBoeken
Bekeken

0
Spellen
gespeeld

0
Leerlingen werken
met Bereslim

0
Nieuwe woorden
per jaar

Hoe werkt het?

Bereslim is geschikt voor toepassing binnen en buiten de muren van de bibliotheek. Voor gebruik binnen de bibliotheek kunt u kosteloos een abonnement op Bereslim nemen. Per kerende mail ontvangt u de inloggegevens waarmee BereslimmeBoeken op de computers binnen de vestiging van de bibliotheek gebruikt kan worden. Voor gebruik buiten de bibliotheek kunnen jeugdleden via de website van de bibliotheek inloggen met hun pasnummer en wachtwoord.

Gratis voor Nederlandse openbare bibliotheken!

Het bibliotheekpakket is gratis voor Nederlandse openbare bibliotheken vanwege centrale inkoop voor de Koninklijke bibliotheek.