Stimuleer taalontwikkeling en woordenschat met
digitale prentenboeken

 

Demo aanvragen

Digitale prentenboeken

Digitale prentenboeken zijn animaties van bestaande, bekende prentenboeken, voor kinderen van 2 tot 7 jaar.

Bereslim is dé aanbieder van digitale prentenboeken. Deze prachtige BereslimmeBoeken brengen we tot leven met bewegende figuren, geluidseffecten, achtergrondmuziek en een goede vertelstem (denk aan Frank Groothof, Georgina Verbaan, Carice van Houten en anderen).

Digitale prentenboeken stimuleren spelenderwijs de taalontwikkeling van kinderen: ze vergroten de woordenschat en het taalbegrip.

15 minuten BereslimmeBoeken kijken per dag zorgt voor 1.000 nieuwe woorden per jaar!

De BereslimmeBoeken brengen moeilijke of nieuwe woorden in beeld, laten de verhaalopbouw goed zien en er worden vragen gesteld die zorgen voor meer woord- en verhaalbegrip. Het leren van nieuwe woorden is zo kinderspel! Want de BereslimmeBoeken zijn ook ‘gewoon’ mooi en leuk om naar te kijken.

Onze collectie BereslimmeBoeken bevat inmiddels meer dan 100 digitale prentenboeken. Bekijk ze via de knop hieronder!

Waarom kiezen voor digitale prentenboeken?

Onze BereslimmeBoeken zijn voor kinderen dé manier om spelenderwijs te werken aan hun (taal)ontwikkeling. De effectiviteit van onze digitale prentenboeken is wetenschappelijk onderbouwd door de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Leiden. Er zijn inmiddels 7 promotieonderzoeken afgerond naar het Bereslimmateriaal.

Enkele belangrijke uitkomsten:

1. Taalvaardigheid wordt effectief gestimuleerd

Digitale prentenboeken zorgen ervoor dat peuters en kleuters het verhaal beter begrijpen en gemakkelijker nieuwe woorden en zinsconstructies leren. Zowel verhaalbegrip en expressieve woordenschat worden ermee gestimuleerd.

2. Woordenschat wordt aantoonbaar vergroot

Voor alle kinderen zijn digitale prentenboeken de ideale manier om hun woordenschat te stimuleren. Gemiddeld leren ze met Bereslimmeboeken in een half uur tijd vijf à zes nieuwe woorden. Bij traditioneel voorlezen zijn dit er twee of drie per dag. Daarnaast zijn onze BereslimmeBoeken voorzien van vragen over woorden en het verhaal. Uit onderzoek is gebleken dat de digitale prentenboeken hierdoor leerzamer zijn en kinderen sneller moeilijke woorden leren. Kinderen met een taalachterstand profiteren het meest van deze aanpak.

3. Effectief voor te drukke of te afwachtende kinderen

Drukke en afwachtende kinderen profiteren vaak minder van groepsprocessen en klassikale lessen dan andere kinderen. Met Bereslim kunnen deze kinderen zich goed concentreren op het verhaal, onder andere dankzij de Bereslimme speelmaatjes die de vragen stellen en het kind feedback op maat geven.

4. Effectieve animaties

De digitale prentenboeken van Bereslim zijn bewezen effectief, omdat ze in beeld brengen wat belangrijk is. Geluidseffecten en speciaal gecomponeerde muziek ondersteunen het verhaal. Kinderen worden niet onnodig afgeleid. De digitale prentenboeken versterken het traditionele voorlezen; wij bevelen de combinatie van ‘gewoon’ voorlezen en het bekijken van het digitale prentenboek van harte aan!

Digitale prentenboeken – voor iedereen een uitkomst

Niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen is het bekijken van digitale prentenboeken de ideale leermethode:

 • Kinderen leren sneller nieuwe woorden, genieten van de mooie verhalen en kunnen samen met de Bereslimme speelmaatjes werken aan de vragen.
 • Ouders willen hun kind graag helpen met hun taalontwikkeling; met Bereslim kunnen zij op een leuke én verantwoorde manier filmpjes kijken en spelletjes spelen. Het gebruik van Bereslim door ouders is gratis.
 • Leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunnen Bereslim makkelijk inzetten in de les of op de groep. Kinderen werken zelfstandig met Bereslim (bijvoorbeeld als keuzeonderdeel of VVE-onderdeel) of kijken gezamenlijk een BereslimBoek. Het Bereslimmateriaal is bewezen effectief, zeer geschikt voor differentiatie in het taalonderwijs en verlenging van de onderwijstijd.
boek dikkie dik met schaap

Groot en kwalitatief aanbod

Bereslim heeft een groot aanbod digitale prentenboeken. Momenteel hebben we meer dan 100 BereslimmeBoeken. Onze collectie bevat klassiekers en toppers als:

 • Boer Boris, Dikkie Dik, Rupsje Nooitgenoeg, Gonnie en Gijsje en Mama kwijt;
 • Een schildpad was zijn schildje kwijt (Prentenboek Top 10 2020);
 • De boer en de dierenarts (Prentenboek Top 10 2020);
 • Ossip en de onverwachte reis (Prentenboek Top 10 2019);
 • Heb jij misschien olifant gezien? (Prentenboek Top 10 2019).

Daarnaast hebben we ook enkele titels in het Engels en het Arabisch.

Onze BereslimmeBoeken passen bij veelgebruikte thema’s op school en het kinderdagverblijf. Enkele voorbeelden:

 • Dieren
 • Feest (verjaardag / Sinterklaas / Kerst)
 • Herfst
 • Winter
 • Lente
 • Welkom
 • Verkeer/Vervoer
 • Familie/Dit ben ik/sociale relaties
 • Techniek

 

Digitale prentenboeken van Bereslim uitproberen?

Enthousiast geworden over onze digitale prentenboeken? Wij bieden verschillende pakketten: voor scholen, kinderopvangorganisaties, logopedisten en bibliotheken. Probeer Bereslim gerust eens vrijblijvend uit met de gratis demo!