Kinderen kunnen zelfstandig met Bereslim aan de slag

 

 

Demo aanvragen

BereslimmeBoeken en spellen voor de logopediepraktijk 

Voor kinderen in de voorschoolse en kleuterleeftijd gaat het leren van woorden en de opbouw van woorden grotendeels spelenderwijs. Ze leren heel veel vanuit hun directe omgeving. Deze ontwikkeling volgt bepaalde stappen en is tegelijkertijd voor elk kind uniek.

Die ontwikkeling kan – en moet soms – ondersteund worden door kinderen betekenisvollecontexten aan te bieden, gericht te oefenen met bijvoorbeeld letter-klankkoppelingen en/of kinderen op een laagdrempelige manier beter leergedrag aan te leren. Ook is het goed om zo vroeg mogelijk eventuele problemen op deze gebieden te signaleren, zodat er tijdig hulp geboden kan worden.

Bereslim past naast elke bestaande methode en kan als diagnostisch instrument en trainingsprogramma goed gebruikt worden.

Gratis beschikbaar voor thuis

Met onze BereslimmeBoeken en spellen oefenen elke dag tienduizenden kinderen. Logopedisten kunnen materialen klaarzetten waarmee het kind thuis verder oefent (voor ouders gratis). Logopedisten kunnen de voortgang van de kinderen monitoren, meten en analyseren.

Wat houdt het logopediepakket van Bereslim in?

Het logopediepakket is hetzelfde als een Schoolpakket van Bereslim; we kunnen dit tegen gereduceerd tarief aanbieden omdat het gebruik in een logopediepraktijk kleiner is. 

De BereslimmeBoeken en spellen zijn adaptief, om leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo te stimuleren. Kinderen kunnen zelfstandig met Bereslim aan de slag. Onze digitale leeromgeving werkt eenvoudig op alle apparaten. 

Logopediepakket

 

Voor de logopedist 

  • Methodewijzer en jaarplanning voor groep 1 & 2
  • Les- en ouderbrieven bij BereslimmeBoeken
  • Administratiemodule & leerlingvolgsysteem
  • Gratis helpdesk voor alle vragen en problemen
  • Spellen & BereslimmeBoeken

€ 215,- ex. btw per 12 maanden.
Je ontvangt de inlogcodes direct nadat je besteld hebt.
 

Bestellen voor de logopedie

Ontdek Bereslim!


Ervaar hoe eenvoudig en effectief Bereslim is met de gratis demo. Klik op de onderstaande link en vul het formulier in. 

Demo aanvragen

BereslimmeBoeken in de logopediepraktijk

In de BereslimmeBoeken worden verhalen tot leven gebracht. De bewegende figuren, geluidseffecten en de vertelstem stimuleren de woordenschat en taalbegrip van kinderen. Onder andere Frank Groothof en Georgina Verbaan nemen de kinderen mee in het verhaal van Gonnie en vriendjes, Dikkie Dik en Rupsje Nooitgenoeg. Tijdens het voorlezen wordt bij een aantal boekenvragen gesteld over woord- en verhaalbegrip. Er zijn lesbrieven en ouderbrieven beschikbaar.  

Resultaten 

Dankzij het kijken van BereslimmeBoeken leren kinderen 5 a 6 nieuwe woorden per halfuur in tegenstelling tot 2 a 3 nieuwe woorden per dag op basis van voorlezen alleen. 

Letters in beweging in de logopediepraktijk

Het spel Letters in beweging helpt bij de allereerste stap richting leren lezenKinderen leren dat geschreven letters samenhangen met klanken: het fonemisch bewustzijn. Kinderen spelen het spel aan de hand van hun eigen naam. Letters in beweging vormt een goede voorbereiding op het programma Bouw! 

Resultaten 

Door het spelen van Letters in Beweging in groep 1 laten kinderen eind groep 4 betere leesprestaties zien dan kinderen die geen Letters in beweging hebben gespeeld. 

Samenslim in de logopediepraktijk

Samenslim is geschikt voor peuters en kleuters en leert kinderen spelenderwijs bij de het ontwikkelen van effectief taakgedrag. Effectief taakgedrag is een belangrijke voorwaarde voor vooruitgang in de ontwikkeling en optimale resultaten op school.  

Resultaten 

Na het spelen van Samenslim behalen kinderen een hoger resultaat op de CITO-toets Taal en Rekenen eind groep 2 in tegenstelling tot kinderen die geen Samenslim hebben gespeeld. 

 

Bewezen effectief

Dankzij het kijken van BereslimmeBoeken leren kinderen 5 à 6 nieuwe woorden per halfuur in tegenstelling tot 2 à 3 nieuwe woorden per dag op basis van voorlezen alleen. Door het spelen van Letters in beweging eind groep 1/begin groep 2 laten kinderen eind groep 4 betere leesprestaties zien dan kinderen die geen Letters in beweging hebben gespeeld. Na het spelen van Samenslim in groep 1 zijn de langetermijneffecten bij kinderen, gemeten in onderzoek aan het einde van groep 2, beter dan bij kinderen die geen Samenslim hebben gespeeld.

0

Leerlingen werken
met Bereslim

0
BereslimmeBoeken
bekeken

0
Spellen
gespeeld

0
Nieuwe woorden per jaar
in slechts 15 min per dag

Hoe gebruik je Bereslim in de logopediepraktijk?

Bereslim kun je gebruiken als trainingsprogramma en als diagnostisch instrument. Door kinderen het programma te laten doorlopen krijg je inzicht in welke kinderen problemen hebben met de verschillende taken en welke kinderen niet. Deze informatie kun je vervolgens gebruiken om af te wegen welke kinderen extra ondersteuning nodig hebben en welke niet. De digitale leeromgeving werkt eenvoudig op alle apparaten. Meer inhoudelijke informatie over hoe je Bereslim gebruikt vind je in onze uitlegvideo’s.

Vandaag besteld is vandaag beginnen!

Het logopediepakket wordt per locatie afgesloten met een looptijd van 12 maanden en kost €215,- ex. btw. Je ontvangt de inlogcodes zodra je besteld hebt.