BereslimmeBoeken en het spel Samenslim zijn heel geschikt voor de kinderopvang

 

 

Demo aanvragen

BereslimmeBoeken & spellen in de kinderopvang

 

Kinderen leren veel van voorlezen. Ze leren hoe een verhaal is opgebouwd, ze horen woorden die in dagelijks taalgebruik minder vaak voorkomen en leren zo elke dag nieuwe woorden. Logisch dat voorlezen in de kinderopvang zo belangrijk is! 

Naast het ‘gewone’ voorlezen is het kijken van een digitaal prentenboek heel goed voor de woordenschat van jonge kinderen. Ze verdubbelen het aantal nieuwe woorden dat ze leren met voorlezen alleen. Ook het spel Samenslim is heel geschikt voor de kinderopvang. Jonge kinderen leren spelenderwijs goed leergedrag: een stevige basis waarmee ze een goede start op school kunnen maken!  Bereslim wordt vaak ingezet voor kinderen met een VVE-indicatie, maar alle kinderen profiteren van het spelen met Bereslim.

Het Kinderopvangpakket Bereslim bestaat uit digitale prentenboeken voor kinderen van 2-4 jaar voor gebruik op locatie.

Wil je de voortgang van kinderen monitoren, meten en analyseren? Schaf dan het Schoolpakket Bereslim aan. Dan heb je meteen toegang tot de spellen Samenslim én kun je het materiaal voor ouders thuis gratis klaarzetten. 

“Digitale prentenboeken stimuleren de cognitieve en educatieve ontwikkeling van jonge kinderen, en bieden hiermee schermgebruik met kwaliteit. Digitaal komt bij voorkeur naast het voorlezen van het papieren boek aan heel jonge kinderen, maar niet eerder dan de leeftijd van 2 jaar. Het is daarom positief om te zien dat pedagogisch medewerkers vaker gebruik maken van papieren prentenboeken, en de digitale versie als ondersteuning zien.”

Digitale prentenboeken in de kinderopvang: zinvolle aanvulling van papier – Stichting Lezen

Wat houdt het Kinderopvangpakket van Bereslim in?  

Bereslim biedt 2 pakketten aan voor de Kinderopvang:

– het basispakket met alleen de BereslimmeBoeken voor de voorschoolse leeftijd.
– het uitgebreide pakket inclusief alle BereslimmeBoeken, onze adaptieve spellen Samenslim en Letters in beweging, een volgsysteem en de mogelijkheid om materialen klaar te zetten voor thuis (voor ouders gratis).

In het Kinderopvangpakket basis vindt u BereslimmeBoeken voor de voorschoolse leeftijd; dit pakket blijven wij uitbreiden met nieuwe titels. Onze digitale prentenboeken zijn eenvoudig op alle apparaten te bekijken, ook op het digibord.

Kinderopvangpakket basis (2 – 4 jaar)

Voor de pedagogisch medewerker  

  • Met BereslimmeBoeken
  • Woord- en vertelplaten en lesbrieven bij verschillende titels
  • Gratis helpdesk voor alle vragen en problemen

€ 274,- per locatie per 12 maanden

Interesse in het uitgebreide Bereslimpakket? Bestel dan een Schoolpakket vanaf € 435,- per locatie per 12 maanden.

Let op: kies in het bestelformulier voor het Schoolpakket bij Land de optie ‘Anders’.

 

Bestellen voor de kinderopvang

Ontdek Bereslim!


Ervaar hoe eenvoudig en effectief Bereslim is met de gratis demo. Klik op de onderstaande link en vul het formulier in. 

Demo aanvragen

BereslimmeBoeken in de kinderopvang

In de BereslimmeBoeken worden verhalen tot leven gebracht. De bewegende figuren, geluidseffecten en de vertelstem stimuleren de woordenschat en taalbegrip van kinderen. Onder andere Frank Groothof en Georgina Verbaan nemen de kinderen mee in het verhaal van Gonnie en vriendjes, Dikkie Dik en Rupsje Nooitgenoeg. Tijdens het voorlezen wordt bij een aantal boeken vragen gesteld over woord- en verhaalbegrip. Voor de pedagogisch medewerker zijn er lesbrieven en ouderbrieven beschikbaar.  

Resultaten 

Dankzij het kijken van BereslimmeBoeken leren kinderen 5 a 6 nieuwe woorden per halfuur in tegenstelling tot 2 a 3 nieuwe woorden per dag op basis van voorlezen alleen. 

Letters in beweging in de kinderopvang

Het spel Letters in beweging kan ingezet worden voor kinderen die al interesse hebben in letters. Het spel helpt bij de allereerste stap richting leren lezenKinderen leren dat geschreven letters samenhangen met klanken: het fonemisch bewustzijn. Kinderen spelen het spel aan de hand van hun eigen naam.  

Resultaten 

Door het spelen van Letters in beweging in groep 2 laten kinderen eind groep 4 betere leesprestaties zien dan kinderen die geen Letters in beweging hebben gespeeld. 

Samenslim in de kinderopvang 

Samenslim is geschikt voor peuters en kleuters en helpt kinderen spelenderwijs met het ontwikkelen van effectief taakgedrag. Effectief taakgedrag is een belangrijke voorwaarde voor vooruitgang in de ontwikkeling en – later – optimale resultaten op school.  

Resultaten 

Na het spelen van Samenslim behalen kinderen een hoger resultaat op taal en rekenen in tegenstelling tot kinderen die geen Samenslim hebben gespeeld. 

 

Bewezen effectief

Dankzij het kijken van BereslimmeBoeken leren kinderen 5 à 6 nieuwe woorden per halfuur in tegenstelling tot 2 à 3 nieuwe woorden per dag op basis van voorlezen alleen. Door het spelen van Letters in beweging eind groep 1/begin groep 2 laten kinderen eind groep 4 betere leesprestaties zien dan kinderen die geen Letters in beweging hebben gespeeld. Na het spelen van Samenslim in groep 1 zijn de langetermijneffecten bij kinderen, gemeten in onderzoek aan het einde van groep 2, beter dan bij kinderen die geen Samenslim hebben gespeeld.

0

Leerlingen werken
met Bereslim

0
BereslimmeBoeken
bekeken

0
Spellen
gespeeld

0
Nieuwe woorden per jaar
in slechts 15 min per dag

Hoe gebruik je Bereslim in de kinderopvang?  

Alle kinderen kunnen aan de slag met Bereslim; kinderen met een taalachterstand of anderstalige kinderen profiteren het meest van onze aanpak. Bereslim kan ingezet worden voor kinderen met een VVE-indicatie (Bereslim maakt deel uit van de Stapprogramma’s van het NJI).  Het kijken van een BereslimBoek naast het papieren boek zorgt voor een verdubbeling in het aantal nieuwe woorden dat een kind leert.

Trainingsprogramma & diagnostisch instrument  

Door alle kinderen met Bereslim te laten werken krijg je inzicht in welke kinderen problemen hebben met de verschillende taken en welke kinderen niet. Deze informatie kun je vervolgens gebruiken om af te wegen welke kinderen extra ondersteuning nodig hebben en welke niet. De digitale leeromgeving werkt eenvoudig op alle apparatenMeer inhoudelijke informatie over hoe je Bereslim gebruikt vind je in onze uitlegvideo’s. 

Vandaag besteld is vandaag beginnen!

Het kinderopvangpakket basis kost €274,- per jaar. Meer mooie materialen ontvangen en materiaal klaarzetten voor thuis? Neem een Schoolpakket (€435,-). Je ontvangt je inlogcodes zodra je besteld hebt.