Bereslimme Beertjes
inloggen inloggen

Nieuws

Week van het digitale prentenboek

De Week van het digitale prentenboek vindt plaats van 16 t/m 20 september en is een initiatief van Bereslim. Al 20 jaar maken wij animaties van prentenboeken die de fantasie prikkelen en de taal- en de woordenschatontwikkeling van jonge kinderen stimuleren.

Volgens Prof. Dr. Adriana Bus leren kinderen die digitale prentenboeken bekijken per dag 5 a 6 nieuwe woorden (normaal 2 a 3 woorden per dag) en verdient elk kind het om digitale prentenboeken te mogen bekijken.‘Ik zou het toejuichen als de boeken onderdeel werden van de dagelijkse routine in kleuterklassen’.

Zeven wetenschappelijke onderzoeken tonen de effectiviteit aan van Bereslim. Hoog tijd om een week lang aandacht te besteden aan deze prachtige en effectieve animaties.

Bekijk in de Week van het digitale prentenboek elke dag gratis een van onze mooie geanimeerde prentenboeken en een sneak preview van een boek die later dit jaar wordt toegevoegd aan Bereslim.

Ga snel naar www.weekvanhetdigitaleprentenboek.nl

Benieuwd naar onze nieuwe omgeving?

Het afgelopen jaar zijn we druk bezig geweest om de ICT-omgeving van Bereslim een update te geven. Bereslim is nu goed te gebruiken op alle pc's, laptops, tablets en smartphones en is daarnaast veel gebruikersvriendelijker ingericht. We hebben een uitlegfilmpje gemaakt met een rondleiding in de nieuwe omgeving van Bereslim. Na afloop van het filmpje kun je je mailadres achterlaten en sturen we je een demo van de nieuwe omgeving Bereslim toe. Het uitlegfilmpje bekijkt u hier.

Alle scholen en kinderdagverblijven die Bereslim al gebruiken worden binnenkort omgezet naar de nieuwe omgeving. Hiervoor hoeft u niets te doen. Voor dat de Bereslim omgeving wordt omgezet, word je hierover door ons geinformeerd.

 

Bereslim bestaat 20 jaar en dat willen we graag met je vieren!

Bereslim viert een feestje en daarom bieden we je een feestelijke aanbieding, namelijk 20% korting op een abonnement Bereslim en kans op één van de 20 boekenpakketten. Het boekenpakket bestaat uit 10 prachtige prentenboeken die we in het najaar als digitaal prentenboek binnen Bereslim aanbieden.

Let op! Deze aanbieding is 20 dagen geldig.

Titeloverzicht boekenpakket:

- Jake en de T.rex - Thé Tjong-Khing
- Heb jij misschien Olifant gezien? - David Barrow
- Ossip en de onverwachte reis - Annemarie van Haeringen
- Pas op! Dit boek bijt! - Nick Bromley
- Tim op de tegels - Tjibbe Veldkamp
- De coole cowboy - Tjibbe Veldkamp
- Rikki - Guido van Genechten
- Ik hou ook van mij! - Danielle Schothorst
- Quinque verzamelt het alfabet - Elly van der Linden & Greet Bosschaert

 

 

 

Nieuwe BereslimmeBoeken

We beginnen dit jaar goed met maar liefst vier nieuwe digitale prentenboeken: 

Dit ben ik - Liesbet Slegers
Anna en haar lieve familie - Kathleen Amant
Anna in de klas - Kathleen Amant
Kleurtjes zoeken met Fien en Milo - Pauline Oud

De digitale prentenboeken worden onderdeel van de methode Praten met Pim die op Enschedese Integrale Kindcentra en aan ouders worden aangeboden. De Rijksuniversiteit Groningen doet onderzoek naar de effecten van de digitale prentenboeken Bereslim bij de taalverwerving van vluchtelingenkinderen in Enschede. Hiervoor gaan we deze nieuwe digitale prentenboeken ook in het Arabisch aanbieden.

De nieuwe digitale prentenboeken vindt u binnenkort in het Schoolpakket Bereslim. Een sneakpreview van de eerste titel 'Dit ben ik' bekijkt u hier.

Van 22 t/m 26 januari nemen we deel aan de NOT. Op de NOT kunt u inlogkaartjes voor de digitale prentenboeken 'Dit ben ik' en 'Anna en haar lieve familie' bij de Bereslimstand halen (Stand: 01.B136).

Taaltraject Samenleren van start: voor ouders peuters en kleuters in Groningen

Samen laaggeletterdheid in de stad Groningen tegengaan: voor dit doel zetten verschillende Groningse organisaties, waaronder Bereslim, zich gezamenlijk in. Zij doen dat met het project ‘Samenleren’: een cursus voor Groningse ouders van jonge kinderen om hun taalvaardigheid te vergroten.

De Groningse wethouder Van der Schaaf zegt het volgende over het project: “De gemeente Groningen streeft naar een samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft en iedereen mee kan doen. Problemen met lezen en schrijven vormen voor veel mensen een belemmering om volop deel te nemen aan het dagelijkse leven. Daarom steunen we dit project van harte”.

Samenleren wil de taalvaardigheid van laagtaalvaardige ouders in Groningen vergroten. Daarnaast moet het de communicatie over taal tussen ouder en kind over taal stimuleren. Dat is belangrijk, omdat helaas blijkt dat er in Nederland steeds meer mensen laaggeletterd zijn. Het stimuleren van taalinteractie tussen ouder en kind is van positieve invloed op de taalontwikkeling van kinderen. Samenleren wordt gesubsidieerd vanuit het landelijke project ‘Tel Mee Met Taal’. Het doel van Tel Mee Met Taal is om laaggeletterdheid in Nederland te bestrijden en te voorkomen.

Samenleren bestaat uit tien ouderbijeenkomsten en een ict-aanbod voor thuis waar ook Bereslim onderdeel van is.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.samenleren050.nl. Of volg ons op Facebook: www.facebook.com/samenleren050 of Twitter: www.twitter.com/samenleren050.

Pagina 1 van 16

Nieuwsbrief Bereslim

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bereslim nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven