Taalspelletjes

Hoe leren kinderen het beste? Dit is de vraag die centraal stond bij het ontwikkelen van de taalspellen en digitale prentenboeken van Bereslim. In samenwerking met diverse universiteiten en geleerden hebben wij taalspelletjes ontwikkelend welke bijdragen aan de taalontwikkeling van kinderen in de leeftijdscategorie van twee jaar tot zeven jaar oud.

Voordelen van taalspelletjes

De taalspelletjes van Bereslim dragen bij aan de ontwikkeling van het fonologische bewustzijn en uiteindelijk ook aan het fonetische bewustzijn. Door de vorm van de spellen wordt het kind gestimuleerd om zijn of haar taal te ontwikkelen, zonder dat dit als leren voelt. Hierdoor maakt een kind zich sneller de woorden eigen en ontwikkelt het kind zich sneller dan bij andere leermethoden.

Taalspelletjes in de klas

Taalspelletjes in de klas dragen bij aan de taalontwikkeling van een peuter, kleuter of kind. De voornaamste oorzaak is dat het brein op een andere manier wordt geactiveerd door de spelvorm. Hierdoor voelt het niet echt als leren, maar als spelen. De taalspelletjes zijn vooral geschikt voor kinderen van groep 2, groep 3 en groep 4. Dit omdat de spellen aansluiten op het kennisniveau van een gemiddeld kind in deze fase.

Hoe zien de taalspellen eruit?

Bereslim biedt verschillende taalspellen aan. Zo zijn er aparte taalspelletjes voor groep 1 en 2, aparte taalspelletjes voor groep 3 en taalspelletjes voor groep 4. Allereerst hebben we het “Letters in Beweging” spel, dit spel is voor kinderen in groep 1 en 2. Dit programma bestaat uit een reeks van 40 spelletjes, verdeeld in 7 spelgroepen.

Daarnaast hebben we het “SamenSlim” spel. Hierbij heeft het kind drie speelmaatjes: Sim, Beer en Sanne. Sanne geeft de opdrachten en Sim beantwoordt samen met het kind de vragen. Als het niet lukt, geeft Beer hulp en mag het kind het nog een keer proberen. Het spel is adaptief ingericht, dus wanneer het kind snel leert, zal deze ook eerder opdrachten van een moeilijker niveau krijgen.

Taalspelletjes van Bereslim aanschaffen

Bent u overtuigt van de taalspelletjes van Bereslim? Kies dan voor één van de pakketten! Heeft u nog vragen? Neem dan contact op!