We schreven al eerder over het (inter)nationale succes van het BereslimmeBoek “De fantastische vliegwedstrijd”. Speciaal voor de internationale filmfestivals is er een Engelstalige variant van de animatie gemaakt. En ook deze valt in de smaak. Zo was het geanimeerde prentenboek in de maand oktober de beste geanimeerde film op het Critics’ Choice International Film Festival 2022. 
Andere prijzen en vermeldingen
  • Best animated film, oktober 2022
  • De beste Groninger film, 2022
  • De animatie kreeg een eervolle vermelding van de kinderjury van het Mond und Friese filmfestival.
  • Tijdens het Umbria Film Festival in Montone werd de animatie met een 8,7 beloond door de kinderjury.
De film naar het gelijknamige boek van Tjibbe Veldkamp en Sebastiaan Vandoninck was in 2022 te zien op filmfestivals in onder meer Nederland, Zuid-Korea, België, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Indonesië en de Verenigde Staten. Ook in 2023 is de animatie op verschillende internationale festivals te bewonderen. 
Jij hoeft er de deur gelukkig niet voor uit: “De fantastische vliegwedstrijd” kun je heel eenvoudig vinden in de Bereslimcollectie.

Een innemende film gemaakt met een waanzinnig oog van detail, fenomenale tekeningen en mooi ritme. De soundscape met passende en fantastische geluidseffecten is zorgvuldig gekozen en trekt je in de wereld van de vliegwedstrijd. 

De jury Groninger beste film