Kindcentrum Driemaster wint de Onderwijsprijs Drenthe 2019-2021 met onze “Bereslimme Boekenkoffers 2.0”

Samen met Kindcentrum Driemaster, Pabo NHL-Stenden en bibliotheek DeNieuweKolk hebben we een uniek en bewezen effectief project ontwikkeld, waar andere kindcentra een voorbeeld aan kunnen nemen. Het project is erop gericht laaggeletterde ouders te ondersteunen en laaggeletterdheid te voorkomen.

Deze prijs betekent dat Kindcentrum Driemaster ook meedoet aan de landelijke finale van de Nationale Onderwijsprijs 2019-2021. Deze vindt op een later moment komend jaar in Amersfoort plaats.

Lees meer over het project 

“Kindcentrum De Driemaster wil er zijn voor de leerlingen in deze multiculturele en minder bevoorrechte buurt en denkt daarbij verder dan schoolresultaten. Zo wil men de oudere leerlingen leren liefde voor lezen over te brengen op kleine kinderen – voor als zij zelf later kinderen hebben. Heel bijzonder. ”  Aldus de jury over het project Bereslimme Boekenkoffers.  

Lees het uitgebreide juryrapport

Onderdeel van de Boekenkoffer is dat een bovenbouw leerling een boek voorleest aan een leerling uit de onderbouw, – zoals op bovenstaande foto de 11-jarige Yanniek Walburg en Maryem El Morabet van 4. Met het speelgoed uit de koffer spelen ze het verhaal na. 

Lees het volledige artikel uit het Dagblad van het Noorden

Door corona liet de uitreiking op zich wachten, maar 18 maart 2022 was het eindelijk zover. Gedeputeerde van de provincie Drenthe Hans Kuipers reikte de prijs en cheque uit aan directeur Heleen Drent.