Een grote verrassing voor Khadija Ben Azzouz, coördinator van Opstap in Apeldoorn. Ze ontving uit handen van Staatssecretaris Paul Blokhuis op woensdag 15 september een Koninklijke onderscheiding voor haar inzet voor het Opstapprogramma.

Khadija Ben Azzouz is al 30 jaar is de drijvende kracht achter Opstap in Apeldoorn. Opstap is een programma dat kleuters spelenderwijs voorbereidt op groep 3 van de basisschool. De ouders leren hoe zij hun kind kunnen ondersteunen bij het leren lezen, schrijven en rekenen. Door deze vroege aanpak worden onderwijskansen vergroot.

De afgelopen 30 jaar heeft zij talloze gezinnen op weg geholpen om deel uit te maken van de samenleving. Ze heeft zich met ziel en zaligheid ingezet en deze onderscheiding meer dan verdiend.

Sinds april 2021 zijn de Stapprogramma’s van het Nederlands Jeugdinstituut overgenomen door Bereslim. Voor meer informatie over de Stapprogramma’s neemt u contact op met Hilde Kalthoff via e-mail info@spelendlerenthuis.n of neem een kijkje op www.spelendlerenthuis.nl