We schreven al eerder over het (inter)nationale succes van het BereslimmeBoek ‘De fantastische vliegwedstrijd’. Speciaal voor de internationale filmfestivals is er een Engelstalige variant van de animatie gemaakt. Daar is nu ook een Duitse variant bij gekomen!  
Op 29 april is deze versie getoond tijdens het Internationale Filmfestival in Stuttgart. Het ITFS is één van de grootste en belangrijkste festivals voor animaties ter wereld dat jaarlijks plaatsvindt. Terwijl het grote plein omgetoverd wordt tot een heus openlucht bioscoop, vindt in de bioscopen de internationale competitie plaats. Uit bijna 1300 inzendingen wordt hier een selectie van uiteenlopende animaties vertoond. En dit jaar was de Duitse versie van het BereslimmeBoek ‘De fantastische vliegwedstrijd’ hier gewoon één van!
De film werd door de kinderen (en ouders) met veel enthousiasme ontvangen, maar helaas viel ‘De fantastische vliegwedstrijd’ niet in de prijzen.
Gezien de enorme concurrentie kunnen we alleen maar met trots terugkijken dit avontuur. Heel gaaf dat de vogels ook de harten van de Duitse kinderen hebben gestolen. Op naar méér internationale avonturen!

Bekijk de impressie van ‘De fantastische vliegwedstrijd’ op het Internationaal Filmfestival Stuttgart.

Andere prijzen en vermeldingen
  • Best animated film, oktober 2022
  • De beste Groninger film, 2022
  • De animatie kreeg een eervolle vermelding van de kinderjury van het Mond und Friese filmfestival.
  • Tijdens het Umbria Film Festival in Montone werd de animatie met een 8,7 beloond door de kinderjury.
De film naar het gelijknamige boek van Tjibbe Veldkamp en Sebastiaan Vandoninck was in 2022 te zien op filmfestivals in onder meer Nederland, Zuid-Korea, België, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Indonesië en de Verenigde Staten. Ook in 2023 is de animatie op verschillende internationale festivals te bewonderen.
Jij hoeft er de deur gelukkig niet voor uit: “De fantastische vliegwedstrijd” kun je heel eenvoudig vinden in de Bereslimcollectie.

Een innemende film gemaakt met een waanzinnig oog van detail, fenomenale tekeningen en mooi ritme. De soundscape met passende en fantastische geluidseffecten is zorgvuldig gekozen en trekt je in de wereld van de vliegwedstrijd. 

De jury Groninger beste film