Op 28 september 2020 publiceerde KinderopvangTotaal een leuk artikel over het gebruik van digitale prentenboeken van Bereslim in de kinderopvang. We citeren hier een stuk uit. Onderaan dit bericht vind je een link naar het hele artikel.

Een groot deel van de pedagogisch medewerkers werkt nooit met digitale prentenboeken. Toch kunnen kinderen daar juist veel van leren. Daarom deden zes kinderopvangorganisaties mee aan een BoekStart-pilot met digitale prentenboeken van Bereslim.

Wat heeft de pilot opgeleverd op de deelnemende locaties?

De pilot heeft geleid tot actief gebruik van digitale prentenboeken op alle zes deelnemende locaties. Voor vijf van de zes was dat een hele nieuwe activiteit om mee te werken. ‘De activiteit is fijn, makkelijk en leuk. En de kinderen leren er superveel van’, klonken de reacties uit de interviews met pm’ers.

Kunst van Lezen: ‘Deze pilot liet zien dat het werken met digitale prentenboeken bijdraagt aan het verbeteren van het voorleesklimaat in de kinderopvang. Pedagogisch medewerkers, kinderen en ouders zijn enthousiast. De pilotgroepen willen er graag mee verder. De inzet van digitale prentenboeken biedt een meerwaarde!’

Lees hier het hele artikel van KInderopvangTotaal over deze pilot en de resultaten. Enthousiast geworden over digitale prentenboeken in de kinderopvang? Klik hier om vrijblijvend onze demo aan te vragen.