𝗘𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷𝘇𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗰𝘁 𝘃𝗲𝗿𝗱𝗶𝗲𝗻𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗮𝗮𝗻𝗽𝗮𝗸!

Toen de gemeente Den Haag ons benaderde om een “Taalspeeltas” voor Haagse peuters te ontwikkelen, hadden we meteen een idee!
We benaderden Rian Visser (winnaar Zilveren Griffel voor “Alle wensen van de wereld”) voor het schrijven van een boek en Iris Deppe (Prentenboek van het jaar voor “We hebben er een geitje een bij”) voor de illustraties. Door de fantastische samenwerking tussen hen en Hilde Kalthoff is “Dag Beertje, spelen we nog een keertje” in no time geboren.
Animator John Croezen heeft er vervolgens voor gezorgd dat Beertje en zijn vriendjes tot leven komen in de geanimeerde versie. En tenslotte is Beertje ook nog als knuffel toegevoegd aan de tas.

Kinderen van 2,5 jaar krijgen zo’n tasje als ze een indicatie voor extra voorschoolse educatie krijgen op het Centrum voor Jeugd en Gezin. Met deze indicatie kunnen kinderen extra uren leren spelen op de opvang en zijn daarmee beter voorbereid op het basisonderwijs met zo min mogelijk taal- en ontwikkelachterstand. 

Vrijdag 14 oktober  zijn de eerste Taalspeeltassen door wethouder Hilbert Bredemeijer uitgereikt. Als klap op de vuurpijl las de wethouder voor uit “Dag Beertje, spelen we nog een keertje?”:
“Met voorlezen sla je twee vliegen in één klap. Kinderen vinden het leuk én het is goed voor hun fantasie en taalontwikkeling, omdat ze nieuwe woorden leren. Het is daarbij nog gezellig om te doen ook!”

Trots dat we een bijdrage hebben mogen leveren aan dit prachtige project.