Kinderen willen graag alles ontdekken

 

 

Demo aanvragen

Waarom digitaal?

Devices en computers zijn tegenwoordig onderdeel van de normale leefomgeving van een kind. Kinderen willen graag alles ontdekken. Dat geldt dus ook voor de digitale wereld. Spelletjes die speciaal zijn ontwikkeld voor jonge kinderen zijn daarom een ideale mogelijkheid om het kind daarin veilig zijn of haar eerste ervaring te laten opdoen.

Het spelen van computerspelletjes wordt vaak in één adem genoemd met televisiekijken. Er wordt vaak gezegd dat ze even ‘slecht’ zijn, maar er is een groot verschil! Televisiekijken is een passieve bezigheid, terwijl een kind bij het spelen van computerspelletjes en het bekijken van digitale prentenboeken actief bezig is. Bovendien krijgt het kind direct feedback op zijn of haar prestatie, bijvoorbeeld door feedback en een leuk filmpje als beloning. Onze spellen en digitale prentenboeken zijn zogezegd interactief. Ze stimuleren daardoor op een speelse manier de ontwikkeling van het kind. Het kind leert door te doen. Bereslim biedt kinderen de mogelijkheid om zelfstandig te leren op het eigen niveau en stimuleert het kind steeds verder te komen.

Zijn alle computerspelletjes dan even goed? Nee, er zijn grote verschillen. De ontwikkeling van de digitale prentenboeken en spellen van Bereslim staat onder begeleiding van een groep van vooraanstaande wetenschappers op het gebied van de pedagogiek en ontwikkelingspsychologie. Het Bereslimmateriaal is zo ontworpen dat het de interactie tussen het kind en de computer bewust uitlokt. Dankzij dit wetenschappelijke onderzoek weten we wat wel werkt en wat niet. De resultaten mogen er zijn!