Vragen worden ontwikkeld door orthopedagogen en taalkundigen

 

 

Demo aanvragen

Wist je dat?

 

– Bereslim inmiddels meer dan 80 digitale prentenboeken aanbiedt? We hebben ook Engelse en Arabische digitale prentenboeken.

– We onze BereslimmeBoeken op basis van bestaande prentenboeken maken?

– We de animaties van de BereslimmeBoeken zelf maken? Dit doet tweevoudig Gouden Kalfwinnaar John Croezen.

– Het maken van een digitaal prentenboek ongeveer drie maanden duurt?

– De muziek bij onze BereslimmeBoeken speciaal gecomponeerd wordt door een componist? Hierdoor wordt het verhaal nog duidelijker voor kinderen.

– De verstelstem bij de BereslimmeBoeken zorgvuldig gekozen wordt? Vaak vragen we ervaren voorlezers met een goede vertelstem, zoals Frank Groothof (van o.a. Sesamstraat).

– We bij de BereslimmeBoeken vragen over woordenschat en verhaalbegrip ontwikkelen?

– De vragen bij onze BereslimmeBoeken ontwikkeld worden door orthopedagogen en taalkundigen?

– We bij het uitzoeken van geschikte prentenboeken aansluiten bij de belevingswereld van kinderen en bij thema’s die aangeboden worden in de groep? Ook letten we erop dat tekst en beeld goed op elkaar aansluiten.

– De BereslimmeBoeken op computers, laptops, smartphones, tablets, touchtafels en digiborden te bekijken zijn?

– Het bekijken van digitale prentenboeken bewezen effectief is voor de taalontwikkeling van peuters en kleuters? Dit blijkt uit 7 afgeronde wetenschappelijke (promotie)onderzoeken naar de BereslimmeBoeken.

– Uit onderzoek naar digitale prentenboeken (Universiteit Leiden) blijkt dat:
• peuters en kleuters het verhaal beter begrijpen en nieuwe woorden en zinsconstructies leren;
• kinderen met een taalachterstand met digitale prentenboeken in een half uur tijd vijf à zes nieuwe woorden leren (normaal is dat maar twee of drie woorden per dag);
• digitale prentenboeken ook zeer effectief zijn voor te drukke of te afwachtende kinderen, die minder profiteren van groepsprocessen / klassikale lessen.

– We bij Bereslim ook educatieve spellen hebben die het fonemisch bewustzijn en het effectief leergedrag (executieve functies) van jonge kinderen stimuleren? Bekijk onze demo’s van Letters in Beweging en Samenslim.

– Kinderen met Bereslim op hun eigen niveau werken (gepersonaliseerd leren)? Bereslim is adaptief: ons systeem kijkt naar wat een kind antwoordt en hoe een kind antwoordt. Vervolgens krijgt het hulp, feedback en/of een vervolgvraag op maat.

– De resultaten van alle kinderen systematisch gevolgd kunnen worden? Ons systeem geeft inzicht in prestaties dat je naast je observaties kunt leggen.

– Bereslim voor ouders gratis is als je materiaal voor thuis klaar zet? Zo kun je eenvoudig de onderwijstijd verlengen, ontlezing in de zomer tegengaan en de ouderbetrokkenheid vergroten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op een pakket naar keuze