Afgelopen jaar mochten we het Prentenboek van het jaar 2024 ‘Help een verrassing!’ animeren. En we goed nieuws! Ook het Prentenboek van het jaar 2025 ‘Rinus’ wordt een BereslimBoek! We moeten nog wel even geduld hebben, vanaf de Nationale Voorleesdagen 2025 is de animatie te bekijken.

Over ‘Rinus’

Het Prentenboek van het Jaar werd gekozen door een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en docenten. Het comité over het prentenboek: ‘Rinus is een spannend en aandoenlijk verhaal over de kleine stoere neushoorn Rinus die zich onbesuisd in het ene avontuur na het andere stort. Maar als hij in de problemen komt, blijkt hij niet de enige held in dit verhaal. Een prentenboek over groot, wild en sterk willen zijn, maar soms toch ook nog een beetje klein.‘ 

De kracht van animatie

Bij Bereslim geloven we in de kracht van animatie om verhalen naar een hoger niveau te tillen. Animaties geven het verhaal een nieuwe dimensie, waardoor kinderen nog dieper kunnen duiken in het verhaal. De kleurrijke en levendige animaties brengen het verhaal op een dynamische en interactieve manier tot leven brengen, wat de leeservaring verrijkt.  Niet voor niets is Bereslim een bewezen effectieve methode voor de taalontwikkeling. 

 

Bewezen effectief

Dankzij het kijken van BereslimmeBoeken leren kinderen 5 à 6 nieuwe woorden per halfuur in tegenstelling tot 2 à 3 nieuwe woorden per dag op basis van voorlezen alleen.