Bereslimme Beertjes
inloggen inloggen

Taaltraject Samenleren van start: voor ouders peuters en kleuters in Groningen

Samen laaggeletterdheid in de stad Groningen tegengaan: voor dit doel zetten verschillende Groningse organisaties, waaronder Bereslim, zich gezamenlijk in. Zij doen dat met het project ‘Samenleren’: een cursus voor Groningse ouders van jonge kinderen om hun taalvaardigheid te vergroten.

De Groningse wethouder Van der Schaaf zegt het volgende over het project: “De gemeente Groningen streeft naar een samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft en iedereen mee kan doen. Problemen met lezen en schrijven vormen voor veel mensen een belemmering om volop deel te nemen aan het dagelijkse leven. Daarom steunen we dit project van harte”.

Samenleren wil de taalvaardigheid van laagtaalvaardige ouders in Groningen vergroten. Daarnaast moet het de communicatie over taal tussen ouder en kind over taal stimuleren. Dat is belangrijk, omdat helaas blijkt dat er in Nederland steeds meer mensen laaggeletterd zijn. Het stimuleren van taalinteractie tussen ouder en kind is van positieve invloed op de taalontwikkeling van kinderen. Samenleren wordt gesubsidieerd vanuit het landelijke project ‘Tel Mee Met Taal’. Het doel van Tel Mee Met Taal is om laaggeletterdheid in Nederland te bestrijden en te voorkomen.

Samenleren bestaat uit tien ouderbijeenkomsten en een ict-aanbod voor thuis waar ook Bereslim onderdeel van is.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.samenleren050.nl. Of volg ons op Facebook: www.facebook.com/samenleren050 of Twitter: www.twitter.com/samenleren050.

Nieuwsbrief Bereslim

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bereslim nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven