Bereslimme Beertjes
inloggen inloggen

Digitale prentenboeken Bereslim massaal bekeken in Nederlandse bibliotheken

Digitale prentenboeken Bereslim massaal bekeken in Nederlandse bibliotheken; 4 miljoenste BereslimmeBoek bekeken in stadsbieb Den Bosch

Op woensdagmiddag 7 maart is het feest in de stadsbieb in Den Bosch. Educatieve uitgeverij Bereslim viert dan dat in deze bibliotheek het 4 miljoenste digitale prentenboek van Bereslim is bekeken. Daarnaast presenteert de educatieve uitgeverij die middag ook haar nieuwste boek ‘Billy en de indiaan’. Het feest begint om 15.00 uur. Niemand minder dan Frank Groothof leest aanwezige jeugdleden van de bieb dan voor uit Billy en de indiaan van Catharina Valckx.

Bereslim is dé aanbieder van digitale prentenboeken voor peuters en kleuters. De collectie BereslimmeBoeken bestaat op dit moment uit 64 titels. In alle Nederlandse bibliotheken, vallend onder de Koninklijke Bibliotheek, kunnen jeugdleden de BereslimmeBoeken bekijken.

Op 7 maart staat de Bibliotheek Den Bosch ’s middags helemaal in het teken van cowboys en indianen. Naast de voorleessessie kunnen kinderen meedoen aan verschillende activiteiten, zoals een kleurwedstrijd. Daarnaast is er een greenscreen. Dat is een speciaal groen scherm waarop de kinderen zich kunnen laten projecteren op een speciale cowboy- en indianenachtergrond. Natuurlijk is er ook koffie, thee, ranja en taart voor alle aanwezigen. Tot slot krijgt iedereen een goed gevulde goodiebag met leuke cadeautjes.

Effectieve digitale prentenboeken
Onderzoek van Universiteit Leiden toont aan dat kinderen die een half uur met BereslimmeBoeken werken maar liefst 5 à 6 nieuwe woorden per half uur leren, in tegenstelling tot 2 à 3 nieuwe woorden per dag bij gewoon voorlezen. Het onderzoek toont ook aan dat alle kinderen profiteren van het kijken naar BereslimmeBoeken; taalzwakke kinderen profiteren het meest. Deze indrukwekkende resultaten worden gehaald door de manier van animeren, de vragen die over het verhaal gesteld worden en het adaptieve systeem van Bereslim. Kijk voor meer informatie op www.bereslim.nl.

 

Frank Groothof 1 foto Leendert Jansen

Foto: Leendert Jansen

Nieuwsbrief Bereslim

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bereslim nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven