Bereslimme Beertjes
inloggen inloggen

Abonnementen

besteldoosjethuis

Bibliotheekpakket

voor kinderen van 3 t/m 7 jaar

GRATIS voor bibliotheken in Nederland door centrale inkoop Koninklijke Bibliotheek

  • Alle BereslimmeBoeken in de kinderhoek aanbieden
  • Alle BereslimmeBoeken via de widget op de website van de bibliotheek aanbieden.
  • Gratis voor (NL) bibliotheken

 

Bestel nu
Kinderopvangpakket 495,-
Logopediepakket 195,-
Schoolpakket vanaf 395,-

Bibliotheekpakket

In het Bibliotheekpakket worden BereslimmeBoeken voor gebruik in bibliotheken aangeboden. In tegenstelling tot het Schoolabonnement is het niet nodig dat de computer weet welk kind er achter de computer zit. Er hoeven geen kinderen worden ingevoerd en spelers hoeven niet afzonderlijk in te loggen. Het abonnement omvat daarom uitsluitend het programma BereslimmeBoeken. Hierdoor kunnen kinderen met één druk op de knop direct gaan spelen. Het Biblioitheekpakket is geoptimaliseerd voor de speelse setting in bibliotheken, waarbij nu weer het ene kind, dan weer het andere kind achter de computer zit.


BereslimmeBoeken
BereslimmeBoeken zijn geanimeerde prentenboeken voor kinderen van 3 t/m 7 jaar waarin de verhalen tot leven worden gebracht met bewegende figuren, geluidseffecten, achtergrondmuziek en een mooie vertelstem. BereslimmeBoeken stimuleert de woordenschat en het taalbegrip van het kind.

De titels voor oudere kinderen zijn voorzien van de animatiefiguurtjes Mik en Melle die vragen stellen over het verhaal. Deze vragen hebben betrekking op verhaalbegrip en woordbegrip. Als het nodig is krijgt het kind hulp van Mik en Melle om een vraag te beantwoorden. De hulp wordt afgestemd op het spelgedrag en het niveau van het kind. Door deze hulp wordt zowel de taalontwikkeling als een goed taakgedrag gestimuleerd. De interactie is zo opgezet dat peuters en kleuters veel plezier beleven aan de verfilmde verhalen en tegelijkertijd veel nieuwe woorden en begrippen leren

Hoe werkt het?
Bereslim is geschikt voor toepassing binnen en buiten de muren van de bibliotheek. Voor gebruik binnen de bibliotheek kunt u kosteloos een abonnement op Bereslim nemen. Per kerende mail ontvangt u de inloggegevens waarmee BereslimmeBoeken op de computers binnen de vestiging van de bibliotheek gebruikt kan worden. Voor gebruik buiten de bibliotheek is een widget beschikbaar die op de website van de bibliotheek geplaatst kan worden zodat jeugdleden ook thuis BereslimmeBoeken kunnen lenen. De widget kunt u vinden in de widgetstore van de Koninklijke Bibliotheek. Indien u een nadere instructie wenst, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bibliotheken buiten Nederland
Ook bibliotheken buiten Nederland kunnen BereslimmeBoeken gebruiken. Het abonnement kost voor buitenlandse bibliotheken € 495,- per jaar.