Bereslimme Beertjes
inloggen inloggen

Over Samenslim

Samenslim bestaat uit leuke en leerzame computerspelletjes voor kinderen van 3 tot 5 jaar.

De spelletjes op Samenslim zijn bedoeld om kinderen spelenderwijs goed leergedrag te laten ontwikkelen. Goed leergedrag is een belangrijke voorwaarde voor vooruitgang in de ontwikkeling en - later - optimale resultaten op school. Kinderen ontwikkelen leergedrag door te oefenen met het oplossen van probleempjes. Door ermee aan de slag te gaan, leert een kind zelf te ontdekken hoe het een probleempje handig kan aanpakken.

Met de spelletjes van Samenslim wordt aangesloten bij de natuurlijke ontwikkeling van leergedrag bij kinderen. In de spelletjes leren kinderen probleempjes oplossen die ze kennen uit het dagelijks leven. Ze krijgen daarbij hulp van 'speelmaatjes', die aanwijzingen geven. De speelmaatjes doen dit als kinderen fout klikken, als ze maar raak klikken of als ze te lang niets doen. De aanwijzingen zijn bedoeld om kinderen zelf te laten ontdekken wat een goede aanpak is. Daardoor wordt de ontwikkeling van goed leergedrag gestimuleerd.

In de spelletjes wordt een uitgekiende combinatie van beeld, geluid en aanwijzingen gebruikt. Als ouder zul je merken dat de spellen hierdoor veel - vooral positieve - reacties bij kinderen oproepen. Het spelgedrag wordt tot in detail geregistreerd en geanalyseerd, waardoor de resultaten gebruikt kunnen worden om te bepalen welk vervolgspel het beste aansluit bij het leergedrag van het kind.

De naam Samenslim verwijst overigens naar het idee achter de spellen, dat wel 'leren voor twee' wordt genoemd: de kinderen ontwikkelen spelenderwijs effectief leergedrag, terwijl de ouders/opvoeders meer te weten komen over het individuele leergedrag van het kind.