Bereslimme Beertjes
inloggen inloggen

Waarom digitaal?

De computer is tegenwoordig onderdeel van de normale leefomgeving van een kind. Kinderen willen graag alles ontdekken. Dat geldt dus ook voor computers. Spelletjes die speciaal zijn ontwikkeld voor jonge kinderen zijn daarom een ideale mogelijkheid om uw kind veilig zijn of haar eerste ervaring te laten opdoen met de computer.

Het spelen van computerspelletjes wordt vaak in één adem genoemd met televisiekijken. Er wordt vaak gezegd dat ze even 'slecht' zijn. Maar er is een groot verschil! Televisiekijken is een passieve bezigheid, terwijl een kind bij het spelen van computerspelletjes actief bezig is. Bovendien krijgt het kind direct feedback op zijn of haar prestatie, bijvoorbeeld door een leuk filmpje als beloning. Computerspelletjes zijn zogezegd interactief. Ze stimuleren daardoor op een speelse manier de ontwikkeling van uw kind. Het kind leert door te doen. Bereslim biedt kinderen de mogelijkheid om zelfstandig te leren.

Maar zijn alle computerspelletjes dan even goed? Nee, er zijn grote verschillen. De ontwikkeling van de spellen op Bereslim staat onder begeleiding van een groep van vooraanstaande wetenschappers op het gebied van de pedagogiek en ontwikkelingspsychologie. De spelletjes zijn zo ontworpen dat ze de interactie tussen het kind en de computer bewust uitlokken.